Isolatie van buitenmuur of binnenmuur

Er zijn veel manieren waarop wij uw woning kunnen isoleren. In alle gevallen krijgt u door isolatie meer wooncomfort, een energiezuiniger huis en lagere energierekening. We beschrijven hieronder de isolatie van uw buitenmuur van buitenaf en van binnenuit. Verder leest u op de pagina Kozijnen en Glas alles over glasisolatie. Uitgebreide informatie over dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie vindt u op onze site van Duits Isolatie.

Gevels waterafstotend maken

In Nederland hebben veel gevels en bouwwerken te lijden onder de invloed van weer en wind. Vocht dat een gevel intrekt kan veel schade veroorzaken. Een bijzondere manier van isoleren is het waterafstotend maken van de gevels. Door het aanbrengen van een waterdichte laag aan de buitenkant van de gevel, krijgen schimmels, mos en algen geen kans meer. Vochtproblemen zijn voortaan verleden tijd. Volledige gebouwen kunnen op deze manier weerbestendig worden gemaakt. Vandaar dat Duits Onderhoud voor veel woningbouwverenigingen, vastgoedbeheerders en aannemers een betrouwbare partner is bij het waterafstotend maken van hun panden. Wij geven garantie en verzorgen het onderhoud. Bovendien maken we gebruik van innovatieve en milieuvriendelijke middelen.

gevel werkzaamheden - Duits Onderhoud

Isolatie buitenmuur van buitenaf

Niet elke buitenmuur heeft een spouw. Of misschien levert spouwmuurisolatie niet het rendement op dat u wilt bereiken. Dan kunt u overwegen om de buitenmuur van buitenaf te isoleren. U kunt denken aan gevelbekleding, bijvoorbeeld isolatieplaten met houten latten of speciale steenstrips. Ook kunnen er voortzetwanden aangebracht worden. Wat deze vormen van isoleren gemeen hebben, is dat er rekening gehouden moet worden met alle bijzonderheden van de gevel zoals ramen, deuren, dakgoten, regenpijpen et cetera. Tevreden klanten als Oosterpoort, Talis, Portaal, het Rijksvastgoedbedrijf en Mercagem zijn blij met Duits Onderhoud als betrouwbare partner.

Isolatie buitenmuur vanaf binnenzijde

We kunnen de buitenmuur ook vanaf de binnenzijde isoleren. Zeker als er geen spouwmuur aanwezig is of als er sprake is van een beschermde gevel (monument) is isolatie aan de binnenzijde van de buitenmuur een goede optie. Er worden isolatieplaten of voorzetwanden gebruikt, die zorgen voor een aangenaam klimaat in huis. Deze manier van isoleren betreft wel een complete verbouwing die dan ook vaak gecombineerd wordt met andere renovatiewerkzaamheden.