Dak en zolder

De zolder is een ruimte die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Vaak is er een volwaardige kamer van te maken die geschikt is als slaapkamer, logeerkamer, hobbyruimte of wasruimte. Zeker als u besluit om een dakkapel te plaatsen en of de zolder te isoleren, kunt u de zolderruimte optimaal gebruiken. Om de ruimte behaaglijk te maken, kunt u de zolder isoleren. Wij maken een onderscheid in dakisolatie en zoldervloerisolatie.

Dakisolatie

Het dak is een plek waar veel warmte uw woning verlaat als het niet goed is geïsoleerd. Dakisolatie gaat warmte- en energieverlies tegen. Hierdoor krijgt u een behaaglijke en energiezuinige zolder. U kunt tot wel 20% besparen op uw energiekosten én de waarde van uw woning laten toenemen!

Duits Isolatie is gecertificeerd om te werken met een veelzijdige inblaaswol die moeiteloos de vreemde hoeken en vormen van uw daken en wanden isoleert. Daarnaast kunnen we ook aan de buitenkant dakisolatie aanbrengen. Samen met u onderzoeken we welke manier van isoleren voor u het meeste rendement oplevert.

bestelbus - Duits Onderhoud

 

Zoldervloerisolatie

Een zoldervloer kan op meerdere manieren geïsoleerd worden. Wij inspecteren vooraf van welk materiaal uw zoldervloer is gemaakt.

Op grond hiervan adviseren we u welke isolatiemethoden geschikt zijn. Niet elke methode is mogelijk. Heeft u bijvoorbeeld een betonnen vloer dan wordt het isolatiemateriaal direct op de vloer bevestigd. Indien u een houten vloer heeft met houten kepers, dan wordt het isolatiemateriaal tussen de kepers aangebracht. Wij geven u uitgebreid advies over de te gebruiken materialen en methoden.

Dakkapel

Als u de zolderruimte beter wilt benutten, is een dakkapel een goede keuze. U vergroot daarmee het aantal m2 dat u daadwerkelijk als woonoppervlak kunt gebruiken. Behalve dat u zelf veel profijt heeft van de extra m2, verhoogt u hiermee ook de waarde van uw woning. Een dakkapel plaatsen is een verbouwing die wij in korte tijd kunnen realiseren. Lees op de pagina Verbouwen waarom u de verbouwing door ons wilt laten uitvoeren.